Ostatnio absolutnym hitem w mojej kuchni są koktajle owocowe i warzywne – świeże, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Zachęcam Was do ich spożywania, bo oprócz tego, że są bombą witaminową świetnie smakują i genialnie wpływają na nasz organizm. Szczególnie teraz, w okresie letnim możemy przebierać w świeżych owocach i warzywach, więc warto wykorzystać ten czas na przygotowanie tych kolorowych napoi.
◊
Piję różne połączenia smakowe, jednak najczęściej wykorzystuję
przepis na zielony koktajl autorstwa
Marka Bardadyna z pozycji „Odchudzająca książka kucharska wg diety
strukturalnej” i według jego zaleceń piję go zamiast zjadać kolację. Koktajl
zielony ma 150 kcal, wspomaga przemianę materii oraz odchudza. Ja świetnie się po
nim czuję, więc dalej będę go piła. Jest smaczny i zdrowy! A rano czuję się
lekka i mam płaski brzuszek. Przepis na zielony koktajl znajdziecie poniżej. Ale możecie łączyć wszystkie Wasze ulubione smaki.
O dobroczynnych właściwościach awokado i innym sposobie na jego wykorzystanie w kuchni pisałam TUTAJ!
Wykonanie sprowadza się tylko do dwóch czynności: wrzucenia wszystkich składników do blendera i zmiksowania ich do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji (20 sekund) i volail`a!
Wykonanie sprowadza się tylko do dwóch czynności: wrzucenia wszystkich składników do blendera i zmiksowania ich do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji (20 sekund) i volail`a!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz